Khamis, 8 Mei 2014

Vitamin C


SUSTAINED RELEASE VITA-C PLUS


180 tablets
1 biji Vitamin C Shaklee = 500 mg = 7 ½ biji buah oren

Vitamin C Semulajadi dengan Pelepasan Jam demi Jam

Shaklee Sustained Release Vita-C Plus merupakan produk pertama yang menawarkan vitamin C dengan kawalan pelepasan secara semulajadi yang menggunakan proprietari dengan sistem penyaluran semulajadi yang melepaskan vitamin-C sedikit demi sedikit dalam masa lima jam.
Sebagai satu antioksidan yang kuat, Vitamin C merupakan nutrient yang mempunyai fungsi menyeluruh yang dapat menyokong kesihatan jantung, kesihatan imun, keutuhan sel serta kesihatan mata, gigi, gusi, tulang, otot dan pembuluh darah.

Khasiat Vitamin C

  1. Membentuk kolagen – merangsang pembentukan kolagen (kolagen ialah sebatian asas otot, tisu, gusi, rangka dan tulang rawan).
  2. Mencantikkan kulit – pengambilan Vitamin C setiap hari akan membantu anda dapatkan kulit yang lebih cerah , melambatkan penuaan dan menyekat pembentukan pigmentasi. Pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.
  3. Memperbaiki symptom pendarahan- kekurangan Vitamin C adalah penyebab gusi berdarah, lebam dikulit, lambat pulih dari kecederaan, kulit kering, ruam dan kulit kasar.
  4. Peningkatan symptom imun –membina sel darah merah yang sihat untuk penyerapan zat besi yang lebih baik, membantu sel darah putih menentang bakteria dan kuman, mengukuhkan sistem imun, pertingkatkan pemulihan alergi hidung, kulit dan asma juga mengurangkan symptom selsema.
  5. Memperbaiki imsomnia – ia memperbaiki imsomnia, stress dan masalah mental seperti keresahan.
  6. Mengekalkan kolestrol sihat – mampu mengurangkan kolestrol dan tekanan darah, mengekalkan kapilari darah yang sihat, menghalang pendarahan dalam hidung.*Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Segala testimoni /penulisan tentang produk yg dikongsi dilaman ini bukan bertujuan utk merawat, mencegah, mendiagnose atau menyembuhkan apa jua penyakit. Pembaca yg mengalami masalah kesihatan digalakkan mendapat nasihat dari pakar kesihatan.

Sebarang tempahan dan pertanyaan:
Raudhatul Mahfuzah
Call/SMS/Whatsapp : 011-10661057
Email: arrumaisahealth@gmail.com
FB Page: Ar Rumaisa Health

Tiada ulasan:

Catat Ulasan